Onderneemopinternet.nl

FAQ veelgestelde vragen

Algemeen

We registreren de gewenste domeinnaam op onze naam, maar tegelijkertijd gaan we met u een overeenkomst aan, waar alle rechten en plichten in zijn vastgelegd. U blijft dus wel degelijk eigenaar en verantwoordelijk voor de domeinnaam maar uw persoonlijke gegevens zijn niet vrij opvraagbaar op het internet. Als mensen een Whois verzoek doen op uw domeinnaam, komen de gegevens van Onderneemopinternet.nl, waar Geheimdomein.nl onderdeel van is, naar voren.
Geheimdomein.nl respecteert uw privacy! Wanneer u een bestelling plaatst zal de verzamelde persoonlijke informatie strikt vertrouwelijk behandelt worden. Uw persoonlijke gegevens worden opgeslagen in het administratiesysteem van Onderneemopinternet.nl waar Geheimdomein.nl onderdeel van is. Deze informatie wordt alleen gebruikt voor het behandelen van uw bestelling en om U een zo goed mogelijke dienstverlening te bezorgen. Nimmer, uitgezonderd wettelijk bevoegde opsporingsambtenaars, zullen wij uw gegevens doorgeven aan derden. Op aanvraag zullen wij onze klanten alle informatie die we over hen bewaren toesturen.
Geheimdomein.nl verzend uw factuur naar uw e-mailadres welke u heeft opgegeven bij uw bestelling, u ontvangt geen factuur per post. Indien u een e-mailadres gebruikt van Hotmail, Live, of ander freemail provider dan kan het zijn dat uw factuur is ontvangen in het mapje "Ongewenste mail". Als u dit in de toekomst wilt voorkomen verander dan de instellingen van u email en geef aan dat u emails die u ontvangt van info@geheimdomein.nl en Info@onderneemopinternet.nl gewoon wenst te ontvangen en niet in het mapje 'Ongewenste mail" geplaatst moet worden. Indien u geen e-mail met uw factuur heeft ontvangen neem dan z.s.m. contact met ons op zodat u onnodige incassokosten kunt voorkomen.
U ontvangt de factuur als bijlage in uw email in PDF file. Indien u deze bijlage niet kunt openen dan heeft u mogelijk geen Adobe Reader op uw computer geinstalleerd. Ga naar : http://www.adobe-reader.nl/ en download gratis Adobe Reader. Deze software is absoluut 100% veilig!
U kunt uw factuur betalen per bankoverschrijving, Paypal en met uw creditcard. Voor vragen kunt u altijd even contact met ons opnemen.
Het kan voorkomen dat u wegens omstandigheden uw betalingsverplichting tijdelijk niet kunt nakomen. In dat geval raden wij u aan z.s.m. contact met ons op te nemen zodat u onnodige incassokosten kunt voorkomen. Samen met u zal dan worden gekeken naar een passende oplossing.
Indien wij uiterlijk 3 maanden voor het einde van uw contract geen opzegformulier hebben ontvangen dan gaan wij er vanuit dat u uw contract wenst te verlengen en ontvangt u een nieuwe factuur voor het komende jaar. Gezien het feit dat wij kosten moeten maken om uw contract te kunnen voortzetten kunt u binnen 3 maanden voor het einde van uw contract wel opzeggen maar dient u wel voor het nieuwe jaar te betalen.
De minimale contractsduur voor domeinnamen en webhosting is 1 vol jaar. Als u bijvoorbeeld een webhostingpakket en domeinnaam op 22 maart 2017 heeft besteld dan loopt uw contract tot 22 maart 2018.
Indien u uw contract heeft opgezegd dan komt uw domeinnaam weer vrij voor registratie. Iedereen kan dus uw oude domeinnaam weer registreren.
Als u iets heeft besteld dan weet u dat u de kosten hiervan moet betalen. Toch kan het voorkomen dat u wegens omstandigheden tijdelijk uw betalingsverplichting niet kunt nakomen en daarom stellen wij ons zeer coulant op.
Ja alle tarieven op onze website zijn exclusief BTW.
Nederlandse bedrijven die diensten leveren aan Belgische bedrijven zal de BTW worden verlegd. U dient wel in het bezit te zijn van een geldig BTW-nummer. Bij u zal dan dus geen BTW in rekening worden gebracht.
Nederlandse bedrijven die diensten leveren aan Belgische particulieren en Belgische bedrijven zonder een geldig BTW nummer moeten tot een orderbedrag van Euro 35.000,00 wel BTW in rekening brengen. Boven het order bedrag van Euro 35.000,00 zal de BTW worden verlegd.

Webhostingpakketten

Wanneer u een website heeft wilt u natuurlijk dat deze voor iedereen toegankelijk is. U heeft de site immers niet uitsluitend voor uw eigen plezier laten maken! De site zal dus geplaatst moeten worden op een computer die continu (24 uur per dag, 365 dagen per jaar) met het Internet verbonden is. Een dergelijke computer heet een server en op zo'n server kunt u een hostingpakket huren waarbinnen uw site vervolgens geplaatst kan worden. Om de site helemaal optimaal bereikbaar te maken zal aan dit webhostingpakket een domeinnaam gekoppeld worden. Wanneer uw bedrijf bijvoorbeeld ProBEA Nederland heet kan deze het beste toegankelijk gemaakt worden via www.Probea.nl of www.Probeanederland.nl.
Schrijfruimte is de ruimte die u heeft op een harde schijf om bestanden weg te schrijven. Als u een website heeft gemaakt dan telt u de grootte van alle bestanden bij elkaar op zodat u weet hoeveel schrijfruimte u nodig heeft om uw website weg te schrijven ( uploaden) naar een webserver. Uw hostingpakket zorgt ervoor dat uw webhostingpakket altijd over voldoende schrijfruimte beschikt. Indien uw webhostingpakket over te weinig schrijfruimte beschikt dan zal uw website offline gaan. In uw DirectAdmin Control Panel kunt u precies zien hoeveel schrijfruimte u al heeft verbruikt en hoeveel u nog kunt gebruiken. Indien u een website heeft waarbij bezoekers bijvoorbeeld bestanden en of foto's kunnen uploaden dan dient u uw schrijfruimte extra goed in de gaten te houden zodat u indien nodig tijdig uw webhostingpakket kunt upgraden naar een groter pakket.
Dataverkeer of (data)traffic, bestaat uit drie onderdelen: HTTP, FTP en e-mail verkeer. HTTP verkeer wordt veroorzaakt door de bezoekers van uw website. Elke keer dat uw website wordt bezocht download de bezoeker namelijk de pagina naar zijn of haar pc. Wanneer u dus een bestand op uw website hebt staan van 1 MB en dat wordt 100 keer gedownload, dan heeft u 100 MB dataverkeer verbruikt (eigenlijk nog iets meer vanwege de overhead). Ook met FTP en e-mail worden bestanden verzonden van en naar de server. Dataverkeer is dus het totaal aantal MBs dat uw website genereert door middel van HTTP, FTP en email. In uw Direct Admin Control Panel kunt u precies zien hoeveel dataverkeer uw website al heeft verbruikt en hoeveel u nog over hebt voor de rest van de maand. Zorg er dus voor dat uw webhostingpakket over voldoende dataverkeer beschikt. Indien u meer dataverkeer verbruikt dan dat uw webhostingpakket toelaat dan zal uw website (M.u.v. zakelijke websites) offline gaan. Indien zakelijke websites meer dataverkeer verbruiken dan dat uw webhostingpakket toelaat zal de website NIET offline gaan maar ontvangt u op basis van nacalculatie een factuur voor het meerverbruik. Let op! Niet verbruikt dataverkeer kan niet worden meegenomen naar de volgende maand!
MySQL (Structured Query Language) is een database programma waarmee grote hoeveelheden data op de webserver kan worden bewaard. Steeds meer scripts cq websites maken gebruik van Mysql databases omdat u met een scripttaal als PHP snel grote hoeveelheden data kunt aanroepen en direct plaatsen op een webpagina. Voor het installeren van Mysql databases is enige kennis van HTML, PHP en MYsql noodzakelijk. Indien u een website wenst te installeren die gebruikt maakt van Mysql en u weet niet hoe u dit moet doen dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Kijk ook voor meer informatie op: http://www.site-helper.com/
Een Subdomeinnaam is net zo uniek als uw domeinnaam. Subdomeinen kunt u bijvoorbeeld aanmaken voor afdelingen van uw bedrijf of voor uw kinderen. Voorbeeld: De familie Jansssen heeft de domeinnaam http://www.jansssen.nl waar ze een website van hun bedrijf hebben staan. Omdat alle 10 kinderen van de familie Jansssen ook een website willen hebben heeft de familie Jansssen de volgende subdomeinen aangemaakt: Pietje.Jansssen.nl , Klaas.Jansssen.nl, miepje.Jansssen.nl enz enz. Alle kinderen kunnen gratis hun eigen website maken op hun eigen subdomeinnaam. Bezoekers van deze website kunnen dan rechtstreeks naar bijvoorbeeld http://www.Pietje.Jansssen.nl Subdomeinen kunt u aanmaken in uw DirectAdmin Control Panel. Kijk voor meer informatie op: http://www.site-helper.com/
FTP staat voor "file transfer protocol". Met het file transfer protocol kunnen netwerkgebruikers bestanden uitwisselen. FTP wordt bijvoorbeeld ingezet om bestanden op te halen van computers die zich elders op het internet bevinden. Wanneer een bestand met behulp van FTP wordt gekopieerd naar een andere computer spreekt men van 'uploaden', wanneer een bestand wordt opgehaald van een andere computer van 'downloaden'. Middels FTP kunt u dus uw website plaatsen op de server van ProfessionalWebhosting.nl. In uw DirectAdmin Control Panel kunt u nieuwe FTP accounts aanmaken. Kijk voor meer informatie bij: http://www.smartftp.com/ en http://www.site-helper.com/
Een POP3 emailbox is een emailaccount op een server met ruimte om emailberichten op te slaan. Met uw favoriete emailprogramma haalt u de email van de server af. Om verbinding te maken met uw email- account zijn een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Een emailbox heeft een bepaalde grootte (b.v. 20Mb): als de box vol is, worden nieuwe inkomende berichten geweigerd. Emailadressen kunt u zelf gemakkelijk aanmaken in uw DirectAdmin Control Panel. Kijk voor meer informatie op: http://www.site-helper.com/
Een Autoresponder is een robot die automatisch een email bericht terug stuurt aan de afzender. U kunt zelf de tekst bepalen van het email bericht dat u terug wilt sturen aan de afzender waarvan u email ontvangt. Een autoresponder kan bijvoorbeeld erg handig zijn als u op vakantie bent. Autoresponders kunt u instellen in uw DirectAdmin Control Panel. Kijk voor meer informatie op: http://www.site-helper.com/
Met een gewoon e-mailprogramma moet de gebruiker zelf handmatig e-mailadressen toevoegen aan de mailinglist en ook weer met de hand verwijderen. Listserverprogrammatuur automatiseert het toevoegen en weghalen van e-mailadressen van een mailinglist en gaat daarbij nog een stapje verder. Geheel automatisch kunnen derden zich aanmelden en afmelden bij een mailinglist zonder interventie van een menselijke lijstbeheerder. Bovendien verzorgt de listserver de distributie van berichten aan alle leden van een mailinglist. Met behulp van een listserver is een mailinglist makkelijk in te zetten als een medium die het mogelijk maakt op de hoogte te raken - en blijven - over (de opvattingen over) een bepaald onderwerp. Wanneer men op het Internet spreekt van een mailinglist dan bedoelt men meestal een mailinglist die als een dergelijk medium wordt ingezet. In uw DirectAdmin Control Panel kunt u een Mailinglist aanmaken. Kijk voor meer informatie op: http://www.site-helper.com/
Een cronjob is een taak die u automatisch door de server kan laten uitvoeren. Zo kunt u bijvoorbeeld op een bepaalde datum en tijdstip een script laten draaien. Dit kan bijvoorbeeld voor backups, maar ook voor onderhoud, PHP-scripts, etc. In uw DirectAdmin Control Panel kunt u Cron Jobs instellen. Kijk voor meer informatie op: http://www.site-helper.com/
Met error documenten kunt u zelf niet zo heel erg veel. Indien de bezoeker van uw website bijvoorbeeld op een link klikt die niet bestaat dan zal hij automatisch naar een error pagina gaan. Ook als een website of pagina met een HTaccess is beveiligd en de bezoeker een foutieve gebruikersnaam en paswoord invult krijgt de bezoeker een error pagina te zien. Deze HTML error pagina's kunt u zelf aanpassen in uw DirectAdmin Control Panel.
Op alle webhostingpakketten wordt PHP 5 ondersteund. PHP is een programmeertaal waarmee u pagina's dynamisch kunt laten opbouwen op basis van een aantal variabelen. Het gebruik van PHP kan u helpen uw website gemakkelijker te onderhouden, maar er is enige kennis vereist om het goed te gebruiken. Ga naar www.php.net voor meer informatie over PHP.
Perl is een tool. Een gereedschap dat wordt bediend met een krachtige programmeertaal, en dat daarom gemakkelijk voor ‘gewoon een’ programmeertaal kan worden aangezien. Maar Perl is meer. Ga naar http://www.perlsupport.nl/ voor meer informatie.
CGI (Common Gateway Interface) is een standaard voor het runnen van externe programma's vanaf een webserver. CGI staat toe dat een HTML pagina dynamisch is, bijvoorbeeld: met CGI kunt u informatie uit een database halen en deze laten weergeven in een HTML pagina. CGI scripts zijn daarom zeer populair en worden veelvuldig gebruikt over het World Wide Web. Er zijn diverse zeer goede introductie pagina's over CGI te vinden op het internet.
Uw emailboxen worden gescant op virus. Toch raden wij u aan zelf ook een virusscanner op uw computer te installeren.
Niets is vervelender dan honderden emailtjes te krijgen over Viagra , cialis of andere buitenlandse aanbiedingen waar u niets aan heeft. In uw DirectAdmin Control Panel kunt u een AntiSpam filter instellen waardoor wellicht minder spam zult ontvangen.
Webmail is ideaal voor als u op vakantie bent. Met webmail kunt u email lezen en versturen. Ga naar http://www.uwdomeinnaam,nl/webmail Voer uw gebruikersnaam en paswoord in en u heeft direct toegang tot uw email.
In uw DirectAdmin Control Panel kunt u uw website statistieken bekijken. U heeft hier een mooi overzicht van o.a. hoeveel bezoekers er per uur, dag, week maand en jaar op uw website zijn geweest.
Bij ProfessionalWebhosting.nl heeft u de beschikking over een DirectAdmin Control Panel. Hiermee kunt u o.a emailadressen aanmaken, subdomeinen aanmaken en spamfilters instellen etc. etc. Kijk voor meer informatie op: http://www.site-helper.com/
Indien u er zeker van wilt zijn dat uw website goed bereikbaar is dan registreert u meerdere domeinnamen die weer verwijzen naar uw website. Voorbeeld: Uw heeft de domeinnaam http://www.shopsstad.nl waar u een mooie website heeft staan. Als u wilt dat uw website goed bereikbaar is dan zult u er rekening mee moeten houden dat mensen een tikfoutje kunnen maken of de domeinnaam verkeerd hebben onthouden. U kunt dan bijvoorbeeld ook de domeinnaam shopstad.nl registreren. Voor deze domeinen neemt u dan een parkeerpakket en verwijst u deze domeinen door naar http://www.shopsstad.nl.

E-mail en instellingen

In uw DirectAdmin Controlpanel kunt u nieuwe emailadressen aanmaken. Ga naar http://uwdomeinnaam.TLD:2222 en login met uw gebruikersnaam en paswoord. Ga nu naar E-Mail Accounts en klik op: Create mail account ( TLD is bijvoorbeeld: .'nl , .com , .eu etc. )
Afhankelijk van uw gekozen webhostingpakket kunt u emailadressen aanmaken. Wilt u meer emailadressen aanmaken dan dat uw webhostingpakket toelaat upgrade dan uw webhostingpakket met een Webhosting Upgradepakket.
Uw kunt uw emails lezen en versturen via een emailprogramma of via webmail. Voor webmail gaat u naar Http://www.uwdomeinnaam.TLD/webmail. Indien u email wilt lezen en versturen met een emailprogramma dan kunt u bijvoorbeeld Microsoft Outlook Express gebruiken. ( TLD is bijvoorbeeld: .'nl , .com , .eu etc.)
Ja u kunt vanaf elk gewenst adres via webmail uw emails lezen en versturen. Voor webmail gaat u naar: Http://www.uwdomeinnaam.TLD/webmail waarna u inlogt met uw gebruikersnaam en paswoord. ( TLD is bijvoorbeeld: .'nl , .com , .eu etc. )
Ja in uw DirectAdmin Control Panel onder E-mail Management kunt u emails automatisch laten beantwoorden. Ga naar Http://www.uwdomeinnaam.TLD:2222 en Login met uw gebruikersnaam en paswoord. Ga naar: E-mail Management > Vacation Messages > Set Vacation Message ( TLD is bijvoorbeeld: .'nl , .com , .eu etc. )
Ja in uw DirectAdmin Control Panel onder E-mail Management kunt u emails automatisch laten doorsturen naar een ander emailadres. Ga naar http://www.uwdomeinnaam.TLD:2222 en Login met uw gebruikersnaam en paswoord. Ga naar: E-mail Management > Forwarders > Create new E-Mail Forwarder ( TLD is bijvoorbeeld: .'nl , .com , .eu etc. )
In uw DirectAdmin Control Panel onder E-mail Management kunt u emailadressen blokkeren en spamfilters instellen. Ga naar Http://www.uwdomeinnaam.TLD:2222 en Login met uw gebruikersnaam en paswoord. Ga naar Spamassassin Setup of SPAM Filters. ( TLD is bijvoorbeeld: .'nl , .com , .eu etc. )
Als u een e-mailprogramma wilt gebruiken dat kunt u het beste Microsoft Outlook of Office 365 gebruiken. Uiteraard zijn er nog veel meer e-mailprogramma's 's die u kunt gebruiken maar deze kunnen wij niet allemaal behandelen. Overigens weten wij van deze programma's dat ze zeer stabiel en betrouwbaar werken.